Friday, April 12, 2013

Fanzins 3

en till Fanzinklump från SIS 2012:

Memory of a Dream av "Lomonte"
Det här fanzinet är riktigt snyggt! Framsidan borde ha fått blöda ut hela vägen till kanterna, men det kan vara svårt att få till och kräver mer jobb, men det är lite synd på en så vacker bild för den hade verkligen varit underbar om den hade fått ta upp hela papperet. Serien är snygg och har ett otroligt fint färgschema. Det är ingenting annorlunda och spännande med sidlayouten med det är väldigt fina teckningar  - karaktärerna och miljöerna är tilltalande och kompositionen är oftast väldigt behaglig. Färgerna är som sagt vackra men ibland undrar jag om de kanske hade mått bra av lite textur också...? Det kanske bara är en smaksak. Pratbubblorna är det enda som inte riktigt hittar hem, de ser lite hastiga ut jämfört med teckningarna och typsnittet är lite tråkigt. Jag vet inte heller vad jag tycker om att de är semi-transparenta. Men serien har en härlig stämning och känsla, och man sugs lätt in i den. Tempot är skönt, lite långsamt vilket jag verkligen gillar.
Handlingen kretsar kring en tjej som verkar ha rymt hemifrån? Eftersom historien inte avslutas i fanzinet (utan får läsas vidare här) - är det svårt att säga mer om den, men  det är en bra teaser. I mina anteckningar skrev jag "kan potentiellt bli riktigt mysigt, ska hålla koll på den"

Här är Lomontes tumbrl  - jag vet inte vad den här personen heter i verkligheten men det är en duktig tecknare och jag är ett fan av den här stilen.


Ted Grahm - and his chances of luck av Erik Runnako
Erik är en av mina buds! Han gick serieskolan i Vingåker förra året och då tecknade han den här serien.
Till att börja med är omslaget riktigt coolt. Det var ett av de mest tilltalande omslagen vid deras bord, för det var stilrent men också annorlunda. Det tekniska i tecknandet är inte den här seriens starkaste sida, men den väger upp för det i stämning och påhittighet. Den har ofta intressant layout och använder sig av roliga knep, som förenklade ansiktsuttryck som ofta ses i manga och som i det här annorlunda sammanhanget blir väldigt effektfullt. Dialogen är bra och det är väldigt spännande att han har tänkt på att pratbubblorna och typsnittet verkligen matchar serien och karaktärerna. Det är en av de bättre (om inte den bästa?) textningen av fanzinen jag köpte. Känslan och dialogen är absolut seriens starkaste sida. Den kändes lite som saladfingers om saladfingers hade varit lite mysigare.
Serien handlar om en ensam isolerad varelse och hans möte med en annan livsform. Det är en ganska enkel story, men har ändå någonting meningsfullt i sig, och det gillar jag. Bra jobbat Erik!


Zombie av Olivia Eriksson 
Omslaget till den här serien känns mer som en sida ur en skissbok än ett riktigt omslag (och det känns fel att serien börjar direkt på insidan av omslaget). Men det är roligt och jag gillar stilen och det är en så fruktansvärt söt serie!!
Den visar på så otroligt mycket potential. Jag vet inte om den är hastigt skapad eller inte - den har en skön lekfullhet som skulle kunna tyda på det, men det behöver inte nödvändigtvis vara så. Stilen är i alla fall väldigt härlig, och serien är fin, rolig och känns äkta - alltså det känns inte som ett krystat manus utan nästan allting är väldigt avslappnat och sånt kan vara svårt att få till. Jag gillar verkligen  "att hålla ögonen öppnaAAFAAN AAJ!" Haha, underbart.
Zombie är en gulligt tecknad, kul liten historia om två charmiga tjejer som flyr från zombies typ. Jag skulle gärna se mer av serien eller bara Olivia överlag, men jag hittar henne inte någonstans. Vad göra? 

EDIT: Aha!! Här är hennes deviantart! (tack Lomonte!) 

2 comments: